preloader

Algyő


A FER Tűzoltóság Kft. algyői telephelye 2009-ben kezdte meg működését az MOL Nyrt. algyői iparterületén, ahol a Logisztika és Kutatás – Termelés üzemeinek, egyéb létesítményeinek és irodaházainak védelmét látja el. A védelmi feladatok ellátása a MOL Nyrt. algyői létesítményein kívül kiterjednek a Hexum Földgáztáróló Zrt. üzemeire - mely Magyarország stratégiai földgáztárolását látja el -, illetve egy együttműködési megállapodás keretében Algyő nagyközség és környékének területére.
Tűzoltóságunk összlétszáma 26 fő, melyből 24-en készenléti szolgálatot látnak el, illetve 2 fő hivatali munkarendben látja el feladatait. A napi készenléti létszám 6 fő, közülük 1 fő a híradó ügyeletes feladatokat látja el.

A tűzoltási-mentési feladatok végrehajtása érdekében 2 db nagy teljesítményű, speciálisan a gáz- és olajipari tüzek oltására kialakított, gyorsbeavatkozó-, illetve 1 db Toyota Hilux Tűzoltásvezetői gépjármű áll készenlétben. A gépjárművek felszerelése megfelel mind az ipari környezetben-, mind a lakossági és közlekedési területeken bekövetkezett események felszámolására.
A tűzvédelmi-mentési feladatokon kívül széles körű szolgáltatási tevékenységet is nyújtunk megrendelőink számára (gázmentői szolgáltatás, oktatás szervezés, tűzvédelmi eszközök ellenőrzése, karbantartása, bérbeadási tevékenység stb.). Ezen kiegészítő szolgáltatási feladatok ellátása érdekében áll készenlétben 1 db Gázmentő gépjármű (Opel Combo) és 1 db Ügyintéző gépjármű (Opel Vivaro).