preloader

Bemutatkozás

Több mint ötvenöt évvel ezelőtt, a Dunai Finomító és a Dunamenti Erőmű üzemeivel együtt jött létre és indult fejlődésnek a két létesítmény védelmét biztosító üzemi tűzoltóság, mely a kezdetekben állami tűzoltóságként működött.

A jogszabályi változásoknak megfelelően a szervezet 1995-ben főfoglalkozású létesítményi tűzoltósággá vált, a FER Tűzoltóság Kft. története ebben az időpontban kezdődött.

A FER Tűzoltóság megalakulását követő első időszakban a védett létesítmények tűzvédelmi feladatainak ellátása jelentette kizárólagos tevékenységünket. Ekkoriban eszközállományunk megújítása, beavatkozási taktikánk kialakítása és személyi állományunk képzése volt a legfontosabb feladatunk.

A korábban oly jellemző mennyiségi szemléletet fokozatosan a minőségi szemlélet váltotta fel, eszközeinkben az elérhető legkorszerűbb technikai megoldásokat kezdtük alkalmazni.

Fejlődésünk jelenlegi szakaszának legfontosabb jellemzője, hogy tevékenységünkkel kiléptünk működésünk földrajzi kereteiből, hogy napjainkra a százhalombattai mellett további hat tűzoltóságot működtessünk a MOL- csoporton belül, a komáromi, algyői, csepeli, szajoli és tiszaújvárosi telephelyeken található ipari létesítmények, illetve a Zalai Finomító védelmére.

A FER a kiegészítő szolgáltatások egyre szélesebb körét nyújtja megrendelőinek, mégis az alaptevékenységünk maradéktalan és a legmagasabb szinten való ellátását tekintjük a legfontosabbnak.


Dr. Pimper László
Ügyvezető – tűzoltóparancsnok