preloader

Történetünk

Százhalombatta, 1995. január 1 - a FER Tűzoltóság megkezdi a Dunai Finomító és a Dunamenti Erőmű tűzoltási, és műszaki mentési feladatainak ellátását.

Tiszaújváros, 1995. április 1 - a TVK Nyrt., a MOL Nyrt., az AES-Tisza Erőmű Kft., a Columbian Tiszai Koromgyártó Kft., az Akzo Nobel Coatings Zrt. és a TiszaTextil Kft. tiszaújvárosi telephelyeinek tűzvédelmére megalakul a TMM Tűzoltó és Műszaki Mentő Kft. 5 fő szakmai vezetővel. A TMM Kft. július 1-én megkezdi a készenléti szolgálat ellátását.

Komárom, 2009. január 1 - a MOL Logisztika, a Rossi Biofuel Zrt. és a MOL-LUB Kenőanyag Gyártó Kft. komáromi és almásfüzitői telephelyeinek tűzvédelmére megalakul a FER Komáromi egysége.

Algyő, 2009. július 1 - a MOL Nyrt. algyői létesítményei tűzvédelmének biztosítására a FER Algyői egysége megkezdi működését.

Csepel - Szajol, 2012. június-július - a MOL Csepeli és Szajoli Bázistelepein, valamint a Zalai Finomítóban a FER biztosítja a tűzoltásvezetői készenléti szolgálat folyamatos működését.

Tiszaújváros, 2013. november 1 - a Tűzoltó és Műszaki Mentő Kft. beolvad a FER Tűzoltóságba.

Csepel - Szajol, 2014. január 1 - a FER átveszi a MOL-tól a Szajol és Csepel Bázistelepek létesítményi tűzoltóságainak működtetését.

Zalaegerszeg, 2019. szeptember 1 - a FER átveszi a MOL-tól a Zalai Finomító létesítményi tűzoltóságának működtetését.