BEMUTATKOZÁS - FER Tűzoltóság Kft.

FER TŰZOLTÓSÁG
Tartalomhoz ugrás
Több mint ötvenöt évvel ezelőtt Százhalombattán, a Dunai Finomító és a Dunamenti Erőmű üzemeivel együtt jött létre és indult fejlődésnek a két létesítmény védelmét biztosító üzemi tűzoltóság, mely a kezdetekben állami tűzoltóságként működött.
A hazai tűzvédelmet érintő jogszabályi változásoknak megfelelően a tűzoltóság fenntartásában jelentős változás következett be. A szervezet 1995-ben főfoglalkozású létesítményi tűzoltósággá vált, a FER Tűzoltóság Kft. sikerekben és eseményekben gazdag története ebben az időpontban kezdődött.

A FER Tűzoltóság megalakulását követő első időszakban a védett létesítmények tűzvédelmi feladatainak ellátása jelentette kizárólagos tevékenységünket. Figyelmünk fókuszában a védett területek, létesítmények, technológiák sajátosságai álltak Ekkoriban eszközállományunk megújítása, beavatkozási taktikánk kialakítása és személyi állományunk képzése volt a legfontosabb feladatunk.

A korábban oly jellemző mennyiségi szemléletet fokozatosan a minőségi szemlélet váltotta fel a FER-nél: eszközeinkben az elérhető legkorszerűbb technikai megoldásokat kezdtük alkalmazni, szakembereink képzésére is egyre nagyobb hangsúlyt fektettünk, hogy naprakész tudásuk garantálja beavatkozásaink eredményességét, tulajdonosunk és partnereink biztonságát.

Előbbi tendenciákkal párhuzamosan a FER kilépett működésének földrajzi kereteiből, hogy napjainkra a százhalombattai mellett további hat tűzoltóságot működtessen a MOL- csoporton belül, a komáromi, algyői, csepeli, szajoli, zalaegerszegi és tiszaújvárosi telephelyeken található ipari létesítmények védelmére.
A FER a kiegészítő szolgáltatások egyre szélesebb körét nyújtja megrendelőinek, mégis az alaptevékenységünk maradéktalan és a legmagasabb szinten való ellátását tekintjük a legfontosabbnak.

Kollégáimmal együtt büszkék vagyunk elődeinkre, hagyományainkra. Szakembergárdánk és eszközállományunk fejlesztésével pedig meg kívánunk felelni a jelen és jövő kihívásainak. Folyamatos erőfeszítéseket teszünk a hatékonyság növelésre, a megrendelői igények lekövetésére, a biztonság fokozására, az állandó fejlesztésre, mind a technikai eszközök, taktikai megoldások, és új anyagok tekintetében.
Bármerre is menjen a világ, legfőbb feladatunk továbbra is az egyén és közösség védelme, támogatása.


Dr. Pimper László
Ügyvezető – tűzoltóparancsnok
Vissza a tartalomhoz